In 2013 ben ik geopereerd aan borstkanker, daarna bestralen en chemotherapie. Ik heb een borstbesparende operatie ondergaan.

In eerste instantie was het weefsel in de geopereerde borst geheel soepel. Na verloop van tijd werd, door de bestraling, deze steeds steviger worden en verhardde het weefsel onder de huid, wat problemen ging geven.

In overleg met de chirurg en mamacare werd hyperbare zuurstof therapie geopperd. Na onderzoek en een intake gesprek werd er besloten de behandeling te starten.  Na een zeer goede intake en begeleiding begon op 19 september 2015 ik aan de zuurstoftherapie. Na 5 x een behandeling met zuurstof was het eerste resultaat al goed merkbaar. Het weefsel onder de huid werd soepeler. Iedere week controleerde mijn fysiotherapeute mijn borst en het geheel bestraalde gedeelte. Na 40 keer was de borst geheel soepel en was de omtrek onder  de borst, waar ook de bestraling zijn uitwerking had,  met 11 cm afgenomen. Nu, in november 2017 is het nog steeds zoals na de laatste behandeling.

Blij dat ik dit heb kunnen doen met een heel fijne en goede begeleiding van het team.
Ik heb het ook al aan velen de therapie aangeraden na het horen van hun problemen.

Tijdens mijn verblijf in de zuurstoftank heb ik veel andere mensen ontmoet met hun problemen, die ook positief resultaat hadden.

M. van der K.