Hyperbare kamer van de stichting Antonius Hypercare wint de Zorgbelang Fryslân Duim 2013

20131101_153713De Duim is de prijs die de Friese patiënten en het publiek geven aan die initiatieven in de zorg die de zorg daadwerkelijk verbeteren en waar de patiënt centraal staat. Vooral dat laatste is één van de belangrijkste dingen die Antonius Hypercare onderscheidt: patiënten worden op hun gemak gesteld en waar nodig intensief begeleid tijdens de behandeling in de kamer. Met veel humor en altijd met een lach worden door deskundige en gemotiveerde medewerkers de patiënten voorbereid op hun behandeling.

Antonius Hypercare is in augustus 2012 gestart met de eerste behandelingen: een jonge stichting die inmiddels uitermate goede resultaten heeft geboekt. Antonius Hypercare is 24/7 bereikbaar, ook in het weekend voor spoedgevallen.

Op vrijdag 1 november 2013 is de Duim uitgereikt door Steven Hofenk, lid van de raad van bestuur van De Friesland Zorgverzekeraar en Anke Huizenga, bestuurder van ZuidOostZorg en winnaar van de Duim in 2012. Dit gebeurde tijdens het jaarlijkse Fries Zorgcongres van Zorgbelang Fryslân in de stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden.

René Groot, directeur van Antonius Hypercare, ging met gemengde gevoelens naar dit congres. Groot was zijn verbazing dan ook toen Antonius Hypercare – toch nog onverwacht – de Duim 2013 had gewonnen en wel met een ruime meerderheid van 37% van het totaal aantal uitgebrachte stemmen.

Antonius Hypercare