Baantjer in één keer uit
Corine Zijlstra (40) kreeg de diagnose Post Covid Syndroom omdat ze forse klachten overhield aan een besmetting met SARS-CoV-2. Terwijl de wereld weer in beweging kwam na de pandemie, bleef die van Corine stilstaan. Ze werd somber en stuitte ook op onbegrip van mensen in haar omgeving. Corine was ten einde raad en ging op zoek.
‘Ik las artikelen waarin werd beschreven dat zuurstoftherapie gunstige effecten leek te hebben bij patiënten met het Post Covid Syndroom.’

Tijdens het intakegesprek werd uitgelegd dat er nog geen wetenschappelijke onderbouwing is voor zuurstoftherapie bij patiënten met het Post Covid Syndroom. Haar zorgverzekeraar vergoedde daarom niet de behandeling en Corine twijfelde. De wederzijdse ouders zagen dat het zo niet langer ging en namen het besluit om de behandeling te gaan betalen.

‘Zonder enige vorm van garantie ben ik gestart en tot op de dag van vandaag ben ik dankbaar dat we dit hebben gedaan want ik heb mijn leven terug. Gedurende acht weken ben ik naar Sneek gebracht door familie en vrienden en na de 15e behandeling merkte ik de positieve effecten.’
Corine kreeg meer energie en haar klachten verdwenen.
‘Anderhalf jaar heb ik mij ziek gevoeld en nu ging “mijn hoofd weer aan”. Concentreren lukte weer; lezen kon ik niet tijdens mijn ziekte en bij de laatste behandelingen in de tank las ik gewoon in één keer een Baantjer uit.’

Eind mei heeft Corine haar laatste behandeling gehad en sindsdien is ze bezig haar leven weer op te pakken.
‘Ik vind het spannend maar ik heb eindelijk het gevoel dat het weer kan en dat ik ruimte heb om dingen te doen. Voor mij is deze therapie een wonder geweest.’